Bruiloft

June 8, 2021

Wat is een Elopement? Lees er alles over in deze blog!

In films trouwen stellen vaak in het bijzijn van de hele familie en alle vrienden. Hoewel dit natuurlijk hartstikke leuk kan zijn en de droom van velen is, hebben niet alle mensen de wens om een grote bruiloft te organiseren. Sommige mensen trouwen liever in het bijzijn van een kleiner groepje of zelfs met z’n tweeën. Het belangrijkste is dat de liefde gevierd wordt op een manier die bij jullie past. Heb je het idee dat een kleinere en intieme bruiloft beter bij jullie past? Dan kun je kiezen voor een elopement. Wat is dan een elopement? Dat lees je in deze blog.

Wat is een elopement?
Een elopement is een kleine, intieme bruiloft. Dit kan met z’n tweeën of met een handjevol mensen zijn. Er zijn genoeg redenen waarom elopements als heel fijn worden ervaren. Elopements kunnen ook thuis gehouden worden of in het buitenland. Vaak kiezen mensen voor een mooie, intieme setting die helemaal bij ze past. Steeds meer mensen kiezen voor een elopement. Ze willen bijvoorbeeld de speciale dag alleen met de dierbaarste mensen vieren of juist minder te hoeven organiseren. Ook kan een elopement een bruiloft in het buitenland wel mogelijk maken, waar dat met een grote groep vaak lastiger wordt. 

Een elopement biedt speciale en nieuwe mogelijkheden
Wanneer je besluit om een intieme bruiloft te houden, zijn er ineens tal van mogelijkheden van locaties die je kunt kiezen. Je hebt namelijk een heleboel locaties die geen grote groepen kunnen ontvangen, maar die met een klein gezelschap ineens wel geschikt zijn. Denk hierbij aan een privétuin, een favoriet restaurant of een andere speciale plek.

Daarnaast biedt een elopement of een intieme bruiloft soms de mogelijkheid om wel in het buitenland te kunnen trouwen, waar dat met een grote groep lastiger te organiseren was. Het is wel goed om de regelgeving in het buitenland te checken, sommige landen hebben speciale eisen om de bruiloft geldig te laten verklaren. 

Als laatste geeft een kleine bruiloft je de mogelijkheid om creatief te zijn en speciale wensen bij leveranciers aan te vragen. Je kunt jullie bruiloft zo personaliseren dat deze helemaal naar wens is en leveranciers kunnen vaak speciale aanvragen verwerken. Daarnaast is een intieme bruiloft vaak minder stress en regelwerk dan een wat grotere bruiloft. Door een kleinere bruiloft te organiseren, kun je meer budget overhouden om speciale aankleding of die ene speciale wens toch in de bruiloft op te nemen, wat met een grote bruiloft misschien niet mogelijk was. 

Een elopement kan een heleboel voordelen hebben, waardoor steeds meer stellen kiezen voor een intieme bruiloft. Gaan jullie binnenkort trouwen en ben je op zoek naar de totaalaankleding en bloemen voor jullie bruiloft? Ik creëer totaalconcepten voor buiten bruiloften en ik vier de liefde met bloemen. Lijkt het je leuk om eens kennis te maken? Neem dan hier contact met mij op. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *